Justin Bieber indtog Herning

on .

Teenagefænomenet omdannede Jyske Bank Boxen til et lydinferno af tusindvis af skrigende piger.

I aftes gæstede den canadiske teenagestjerne Jyske Bank Boxen i Herning til en koncert, der blev udsolgt på få minutter. GAFFAs anmelder Kristian Nygaard var på stedet, og han beretter blandt andet følgende:

"Kender du det, når signalet på fjernsynet pludselig forsvinder, og der bare er sne? Altså den lyd der følger med. Tænk på den og så forestil dig 11.000 skrigende piger, hvis største drøm lige er gået i opfyldelse.

Jyske Bank Boxen ved Herning fik i den grad sin ilddåb fredag aften, da teenagefænomenet Justin Bieber i rollen som kæk marionetfører skruede op og ned for volumeknappen på sine forelskede dukker, så man til tider var bange for, om bygningen ville ramle sammen (og ens hørelse forsvinde).

Et kort pause i en sang - og publikum skreg. Et lille nik med hagen - og de skreg. De skreg og skreg og skreg. Det ville ingen ende tage. Selv under opvarmningen med en ukendt dj skreg de. Der var så mange skrig, at det var til at blive sindssyg over."

Rent musikalsk var koncerten en blandet fornøjelse, fortæller Kristian Nygaard og skriver blandt andet:

"Nu er det med teenagere af hankøn, at deres stemme på et tidspunkt går i overgang. Det er også hændt Justin Bieber, hvilket medierne har skrevet heftigt om de sidste mange måneder. Der spørges: Kan fænomenet bevare sin status, når nu den blide barnestemme er væk?

Ud fra aftenens præstation virker det ikke sådan. Når ikke numrene blev udført playback, tydeligst i de to åbingsnumre "Love Me" og "Bigger", kom den let hæse skærebrænderstemme frem, og der skal han kun være glad for, at fansene næsten overdøvede lyden fra scenen.

Justin Bieber sprang mellem playback og live, og havde man overværet koncerten med lukkede øjne (hvis nu man var blind for eksempel), kunne man fristes til at tro, at der havde været to sangere på scenen: Gamle blide Justin og nye knap så blide Justin."

Kristian Nygaard giver koncerten tre stjerner og konkluderer:

"Nærmest kynisk gennemført leverede han varen, så man ikke er i tvivl om, at de såkaldte "Beliebers", trods et ligegyldigt kormedley halvvejs i koncerten og en uheldig fremførelse af Run DMC/Aerosmiths "Walk This Way" (hvor stemmen knækkede fuldstændig over), havde en fantastisk aften.

Vi andre må hjem og hvile ørerne."

Kilde: www.gaffa.dk - Foto: www.ibyen.dk