Fantastisk Håndboldbrag i Arena Midt

on .

Trods en forfærdelig start lykkedes det Viborg HK’s damer at åbne sæsonen med en sejr på 22-19 over lokalrivalerne fra FC Midtjylland.

Optakten til kampen blev mildest talt kaotisk, da først Rikke Skov og siden Johanna Ahlm blev skadede i fredagens afsluttende træning. Rikke Skov brækkede tommelfingeren to steder og Johanna Ahlm fik en knæskade, og de må begge se frem til nogen tid på sidelinjen.

INTET FUNGEREDE

Deres fravær var tydeligt på banen fra starten af kampen mod FC Midtjylland, især i angrebet, hvor alting blev vendt på hovedet med fredagens ulykker i Arena Midt. Stort set intet fungere i angrebet i kampens første kvarter, hvor FCM-keeper Englert fik gode forudsætninger for en forrygende start mellem stængerne fra hendes side.

Mens VHK famlede lidt i blinde efter abgrebsspillet, spillede gæsterne fra FCM med anderledes godt tempo og tryk fra i bagkæden, hvor især svenske Linnea Torstensson demonstrede, at hun bliver en massiv forstærkning for Ikast-mandskabet. Også Line Jørgensen og Trine Troelsen gjorde det godt, og i det hele taget ser FCM langt stærkere ud, end det har været tilfældet de seneste sæsoner.

FEM MÅL PÅ 21 MINUTTER

Ti minutter inde i opgøret lignede Viborg HK-spillerne nogen, der var blevet ramt af et middelsvært godstog. 1-6 stod der i udeholdets favør, inden der kom bare lidt damp under de grønblusedes egne kedler. 21 minutter tog det for Viborg HK at nå op på fem scoringer, og på det tidspunkt stod FCM noteret for det dobbelte antal.

De fem VHK-scoringer var kommet på kontra og i overtalsspil, og det blev da også forsvaret og målvogter Louise Bager Due, der fik halet de grønblusede tilbage i opgøret.

TRO PÅ TINGENE INDEN PAUSEN

Med baggrund i en stadigt mere solid defensiv, kom der mod slutningen af halvlegen også efterhånden en smule mere facon over angrebsspil. Mouna Chebbah tog mere hånd om begivenhederne på dette tidspunkt. Hun blev selv mere farlig, som da hun med et fint trukket skud passerede Englert til 6-10, og hun fik også bedre kontakt med sine stregspillere, som da hun assisterede Marit Frafjord 8-11.

Selvom angrebsspillet aldrig blev helt godt, og der stadig blev misset for mange oplagte muligheder, kunne viborgenserne ikke desto mindre gå i omklædningsrummet med fornyet tro på tingene og blot to mål bagud ved pausen.

FCM KAGEDE I DET HOS BAGEREN

Anden halvleg blev en langt mere positiv oplevelse for viborgenserne og for hjemmepublikum i den midlertidige hjemmebane Arena Midt Kjellerup. Alle elementer i spillet blev bedre efter sidebyttet, men den helt store faktor blev en helt sublim halvleg af keeper Louise Bager Due, der blot lod sig passere syv gange i de sidste 30 minutter.

Louise var ikke alene om at vende kampen. Attituden i forsvaret var en helt anden efter snakken i omklædningsrummet, og det hjalp Louise, og smittede af i den anden ende af banen.

DET GRØNNE LYNTOG KØRTE FRA FCM

Det var dog først midtvejs i anden halvleg at Viborg HK for alvor fik kontakt med FC Midtjylland. Efter fire grønne kontrascoringer på stribe, kunne Henriette Mikkelsen udligne til 16-16. Grit Jurack, der løftede sit spil gevaldigt i de sidste tyve minutter af opgøret, bragte kort efter VHK foran for første gang i kampen på et straffekast, og så sev gassen pludselig meget hurtigt ud af FCM ballonen. Returløbene, som ellers havde været særdeles skarpe fra udeholdet, var med et ikke eksisterende, og angrebsmæssigt løb gæsterne nu panden mod en viborgensisk mur og så altså formidable Loise Bager Due.

SEJREN HJEMME

Fem minutter før tid var Viborg HK foran med 20-17, og så lang snor kan modstanderne ikke give de grønblusede og så forvente at få noget med hjem. I sidste ende blev det til en sejr på 22-19 over et FCM-mandskab, der givetvis kommer til at kæmpe med om DM-titlen, og således en ganske lykkelig udgang på 24 turbulente timer.

Kilde: www.arenamidt.dk